Tuesday, December 07, 2010

sELamAt PeNgAnTiN bArU nIzAm & SiTi.....


Alhamdulillah..... Syukur ke hadrat Illahi, akhirnya selesai sudah majlis perkahwinan aku dan suami, HAIRUL NIZAM BIN MISKAM. Rancangan yang telah diatur selama setahun yang lepas akhirnya tercapai jua. Semoga perkahwinan kami kekal hingga ke akhir hayat.

Kepada semua saudara-mara dan sahabat handai yang telah dan sudi hadir pada majlis saya pada Jumaat hingga Ahad saya dan suami serta kaum keluarga mengucapkan ribuan terima kasih yang teramat sangat.

Buat yang tidak dapat hadir pada majlis saya, ni saya sertakan gambar untuk tatapan anda...

03/12/2010 - Majlis Pernikahan


Persiapan Khemah Pengantin dan Tetamu



Persiapan menjelang majlis akad nikah


Inilah hasil kerja tangan aku untuk suami tersayang

  Rombongan dari pihak lelaki telah sampai



Saat menanti di akad nikah

Alhamdulillah..... Selamat sudah upacara akad nikah antara SITI ZUBAIDAH BINTI ABDUL AZIZ & HAIRUL NIZAM BIN MISKAM dengan berwalikan abah aku, ABDUL AZIZ BIN NORDIN. Lantas airmata aku mengalir tanda kesedihan dan juga kegembiraan.....


Sah sebagai suami isteri


Upacara membatalkan air sembahyang


04/12/2010 - Majlis Persandingan



Berarak untuk ke pelamin 



Di atas pelamin yang indah



Saat menanti makan beradap



Sebelum makan posing dulu



Jom kita sembelih kek ni....

Selesai makan beradap, masa untuk bergambar plak...



Family tersayang



Nizam & Siti



Di Bilik Peraduan

05/10/2010 - Majlis Bertandang

Selesai majlis persandingan di Klang, kini tibalah pula majlis persandingan di Banting. Alhamdulillah semua kaum keluarga sebelah mak dan sebelah abah datang ke Banting untuk menghantar aku ke rumah mentua.



Perarakan masuk ke rumah mentua

Sanding di luar rumah sebelum ke pelamin





Bersama keluarga mentua



Posing dulu la.....




Potong kek yg serba oren


Kamar peraduan yg oren sangat


Bersama semua kaum keluarga 

Setelah semua kaum keluarga aku balik ke Klang, Kami berdua bersama2 dgn cameraman ke Morib utk outdoor shooting.



Alhamdulillah.... Akhirnya selesai juga majli di kedua2 belah pihak iaitu di Klang & Banting..... TERIMA KASIH SEMUA YANG TERLIBAT....

Tuesday, November 30, 2010

jEmPuTaN kE mAjLiS pErKaHwInAn


PERHATIAN: Kepada kengkawan yang dihormati sekalian...... Anda di jemput ke MAJLIS PERKAHWINAN saya pada tarikh, masa dan tempat seperti di bawah:
TARIKH: 04 DISEMBER 2010
MASA: 12.00 - 5.00 PM - Jamuan Makan
2.00 PM - Ketibaan Pengantin
TEMPAT: NO.5, JALAN MELOR, KAMPUNG RAJA UDA, 42000 PELABUHAN KLANG, SELANGOR DARUL EHSAN
Jemputan ke Majlis Perkahwinan

Pelan Rumah Pengantin

Semoga kehadiran anda semua dapat memeriahkan lagi majlis saya. Terima Kasih.

Wednesday, November 17, 2010

MaRrYbRoWn @ NiLaI 3


Selesai ambil adik aku yang baru balik dari Penang dekat KLIA, kitaorang terus ke Nilai 3 untuk makan dan juga membeli barang yang tak cukup untuk hantaran majlis perkahwinan aku awal bulan depan. Satu-satunya restoran yang ada di Nilai 3 ni adalah MarryBrown so, ke situ la yg kitaorang tuju utk makan. Hehehehe...




Teringin sangat nak makan sambil duduk di atas buaian akhirnya tercapai sbb ada kosong memandangkan tak ramai orang. 




Selesai makan, kitaorang pun meneruskan perjalanan untuk membeli barang2 hantaran perkahwinan aku yang kekurangan. Then, bila semua dah lengkap, kitaorang pun balik la.....

Friday, November 12, 2010

Muhammad Yusuf Iman Dluzarnain a.k.a MYID

Akhirnya dapat gak amik gambar Ucop itupun jenuh gak nak tunggu dia bangun n buka mata sbb asyik tido jerk.. Kebetulan aku ada hal yg nak kena settlekan dgn Eiyja pasal hal pejabat so, dapat ar aku tgk anak dia utk sekian kalinya. Lepas aku testing baju kawen dkt Pantai Hill Park smlm terus jer aku gi umah Eiyja pasal hal pejabat itu yg dpt snap gambar Ucop ni. Hehehe...
Gambar terbaru Eiyja bersama dgn anaknya MUHAMMAD YUSUF IMAN
Abis jer urusan pejabat dgn Eiyja, aku pun terus balik sebab dah malam sangat dan nak main ngan Ucop pun tak boleh sbb dia dah tido.. Hehehehe...

Friday, October 29, 2010

Jamuan Besday

Sepatutnya arini ada majlis sambutan hari lahir bahagian PSA aras 14 tp disebabkan ada beberapa hal yg tak dpt dielakkan so jamuan tersebut tak jd dibuat. So, akhirnya kek2 yg telah disediakan kami2 ni yg potong pastu ajak kengkawan lain makan.

Posing sambil potong kek

Beginilah keadaan bila jamuan yg sepatutnya diadakan dibatalkan di saat2 akhir..

Jom makan pastu posing....

Tuesday, October 26, 2010

aNaK tUpAi @ PuSpAnItA

video

Pagi tadi PUSPANITA MOA telah mengadakan Majlis Sambutan Hari Lahir Tahun 2010 bertempat di Dewan Serbaguna MOA. Sempena majlis tersebut, rakan2 sepejabat yg mana terlibat sbg ahli PUSPANITA telah diminta utk membuat persembahan di majlis tersebut. Tetapi disebabkan mereka tidak cukup org so, aku dan kengkawan yg bukan ahli PUSPANITA turut terlibat dalam menjayakan persembahan tersebut.

Apabila kesemua ahli dan bukan ahli bergabung, persembahan yang dipersembahkan dalam majlis tersebut amat meriah dan sume terhibur. Kitaorang yg terlibat jugak seronok dan rasa macam nak buat sekali lg. Abis majlis sesi bergambar la plak. Hehehehe....

Sunday, October 10, 2010

Cabaran 1 Dalam 10000


Akhirnya, cita-cita aku untuk menyertai Cabaran 1 dalam 10000 dalam Kempen JOM SILAT Cekak Hanafi Malaysia untuk masuk dalam Malaysia Book of Records tercapai juga. Kalau dulu aku join UiTM Kampus Segamat tp kali ini aku join UiTM Shah Alam untuk penyertaan kali ini. Seronok sangat...



Sebaik sampai di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur aku terus snap gambar 'bunting' yang ada ni. Pastu baru amik gambar kengkawan seangkatan dari UiTM Shah Alam yg masing2 berlegar2 di depan bas kampus. Hehehe...


Bila semua kengkawan dah cukup, kitaorang semua terus bergerak ke padang untuk memulakan latihan sebelum majlis bermula pada sebelah petang.


Habis jer latihan kami semua mencari tempat berteduh untuk makan tengahari sementara menanti majlis Cabaran 1 dalam 10000 berlangsung.



Inilah pakaian rasmi Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia sebelum memulakan cabaran. Actually, dah lama sangat baju ni tersimpan dalam almari sbb dah lama tak join silat. Hehehe...

Saturday, October 09, 2010

PaMeRaN uLaR


Disebabkan minggu depan pameran ular di Muzium Negara akan berakhir jadi, balik jer dari 2nd fitting baju kawen aku dgn abg terus ke Muzium Negara. Punyalah ramai org yg dtg ke pameran ular tu sampaikan tempat parking kereta pun penuh tp alhamdulillah dah rezeki kitaorang kan makanya dpt ar kami parking kereta. Hehehe....

Selamat Datang ke Pameran Ular

Sementara menanti family aku sampai kat muzium, aku dgn abg sempat menyaksikan persembahan ular di perkarangan tempat pameran. Pelbagai aksi yg mereka lakukan sehingga kadang2 risau kalo ular2 yg mereka gunakan itu terlepas kepada penonton dihadapan.

Aksi2 berani pemain2 ular professional

Habis jer pertunjukkan, pemain2 ular td berehat dan sambil2 menanti para pengunjung yg ingin mengambil gambar bersama dengan ular2 mereka. Mulanya aku nak gak amik gambar dgn ular2 tu tp tak jadi sbb takut. Kalo ular2 tu kat dalam akuarium ke berani ar jgk. Hehehehe....

Pemain ular dibelit oleh ular sawa batik

Oleh kerana dah lama tak ambil gambar berdua so, di kesempatan ini kami berdua gunakan utk ambil gambar berdua itupun dgn bantuan adik aku. Hehehehe....

Pasangan serasi bersama

Bila dah cukup korum barulah kami memasuki tempat pameran ular berlangsung tp sebelum posing dulu kat ular besar yg ade kat situ. Hehehe......

Ular Besar....

Mak nak potong lidah ular tu....

Masuk jer kat ruang pameran tu kitaorang nampak ada bilik kaca yg menempatkan seorang wanita dgn berpuluh2 atau beratus2 ular sawa. Ngeri jgk ar tengok org tu duduk ngan ular yg banyak, kalo aku ar belum tentu boleh bertahan mana taknya dibuatnya ular tu tiba2 naik minyak tak ke mampos aku dibuat dek ular tu. Seram aku tak dpt dibayangkan.....

Seorang wanita bersama ular di dalam bilik kaca....

Dah puas tgk ular2 yg ada dlm bilik kaca dgn wanita tersebut barulah kitaorang pegi tengok ular2 yg ade kat pameran tu. Macam2 jenis ular yg dpt kita lihat di pameran ni. Ada yg besar, ada yg kecil, ada ular yg baru salin kulit dan macam2 jenis lg yg tak pernah kita tau.

Antara ular yg ade....

Ada jgk ular yg berlingkar di dalam pasu kecil dan dlm air...

Dah puas tgk ular, kitaorang pun keluar la dr ruang pameran tu. Sampai jer kat pintu keluar kitaorang nampak brother jual ais krim so, apalagi kitaorang g serbu la.

Abah & Mak khusyuk menikmati ais krim masing2...

Dah abis makan ais krim kitaorang pegi ke Pasar Malam Jalan Tengku Abdul Rahman (Jln TAR). Baru jer nak melihat2 gerai2 yg ada tetiba jer hujan turun so, kitaorang pun patah balik ke kereta dan terus balik. Disebabkan lapar, kitaorang singgah kat Giant Shah Alam utk makan pastu baru balik umah. Ni pun tgh penat tp still nak update blog ni gak. Alamak!!!!! dah lewat ni sok pg nak bangun cepat nak pegi silat dkt Dataran Merdeka. Babai....

Friday, September 10, 2010

RaYa 2010

Hari Raya tahun ni aku dan family beraya di kampung sbb memang tahun ni turn raya di sana. Next year turn raya sini tapi 2 rumah la aku kena beraya iaitu rumah family aku dan family mentua. Hehehe...

Raya tahun ni tak berapa meriah sangat sbb opah aku tak berapa sihat. Lepas sembahyang raya terus terbaring. Kesian kitaorang tgk tp nak wat camne kena jgk la beraya di rumah sedara mara yg lain.

Menu raya tahun ni

Sementara menanti family yg lain duduk di ruang makan kitaorang pun berposing ar dulu walaupun tak berapa banyak gambar yg disnap.

Sepupuku, Dilla dan Pak Lang Kadir.

Sebelum makan, Pak Ngah membacakan doa makan dan kami semua mengaminkan doanya.

Pak Ngah, Hj Zakaria membacakan doa

Sepupuku, Fakhri (suami Dilla), Lan, Anis & Aisyah mengaminkan doa ayah mereka

Orang sibuk nak makan dia sibuk pula nak amik gambar macam aku jgk. Hehehe...

Pak Cik Amini mengambil kami semua

Sesi makan beramai2 walaupun tanpa Opah yg kurang sihat

Setelah makan, kitaorang memulakan perjalanan menziarahi saudara mara di sekitar kampung dan sambil2 tu menghantar kad jemputan kawen aku kpd mereka sbb kemungkinan besar aku dan family tak dpt balik ke kampung utk menghantar kad jemputan sbb dah sibuk.

Amir, Pak Lang, Cik Pian, Lan dan abah sedang menikmati hidangan di umah Tok Teh

Agak2 dah nak tengahari kitaorang pun balik umah sbb kaum2 Adam nak bersiap2 utk solat Jumaat. Ptg2 sket baru kitaorang gi jalan raya ke umah saudara mara yg berada di luar kawasan umah atok. Ni pun baru jer balik dari jalan raya tp sempat gak la nak update blog ni. Hehehe...

Buat semua umat Islam diucapkan "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR DAN BATIN".